Een persoonlijk fitplan voor Zeger de Graaf

Het is begin 2018 en Zeger de Graaf komt aan bij Elementz. Zeger is mede-eigenaar van Vishandel de Graaf Roos en Zn en heeft door zijn werk een druk bestaan. Hij maakt lange dagen, eet slecht of eet zelfs helemaal niet. Met alle gevolgen van dien.

Je hebt maar één lijf

Zeger maakt zich zorgen om zijn lijf. Inmiddels is zijn bloeddruk, gewicht en cholesterol te hoog. Hij geeft aan dat hij gezonder wil leven en op zijn minst onder de 100 kilo wil wegen. Zijn hoogste prioriteit is zijn bloeddruk. Aan de hand van diverse metingen stelt Elementz een persoonlijk fitplan op. Dit bestaat uit persoonlijke doelstellingen, sporttijden en voedingsschema. Vol enthousiasme start Zeger met zijn persoonlijke fitplan. Niet veel later vraagt hij of zijn vader Klaas (62 jaar oud) ook mee kan doen. Zeger is zo enthousiast dat hij zijn vader ook wil motiveren aan zijn lichamelijke klachten te werken. Zijn vader heeft licht overgewicht, neigt naar Diabetes type II en kampt al een lange tijd met pijnlijke schouders.

Vooruitgang en resulataat

Op dinsdagmiddag was de eerste les, de tweede les zou donderdagavond plaatsvinden. Beide mannen hadden niet zo’n goede conditie waardoor er in het begin vooral getraind is op techniek, houding en correctie. Door de aanpassingen in voeding, leefstijl en beweging was Zeger binnen één week al twee kilo kwijt. Een maand later was hij vijf kilo kwijt. Ook Klaas merkte op dat zijn bloedsuikerwaarden verbeterde. Dit geweldige resultaat zorgde ervoor dat ook zwager Jaap startte met zijn persoonlijke fitplan. 

Twintig kilo lichter

Inmiddels is het oktober 2018 en is Zeger ruim twintig (!) kilo afgevallen. De waarden van zijn bloeddruk en cholesterol zijn gezond en fysiek en mentaal voelt hij zich beter dan ooit. Kortom: het eerste doel is bereikt. Nu gaat Zeger voor zijn tweede doel: zijn gewicht onder controle houden.

Zeger de Graaf:

“Een persoonlijk fitplan werkt voor mij!”

Tim van Twillert, eigenaar Elementz en begeleider van Zeger:

“Sporten zit in ons DNA. Ik vind het geweldig dat ik dit ook over kan brengen op anderen. Het resultaat van Zeger is een prachtige bekroning op mijn werk. Ik vind het ontzettend knap van hem dat hij de motivatie heeft gevonden en zijn leefstijl wist aan te passen!”

© 2020 Elementz - Made with and by Terra-IT Webdesign