Medical Taping

CureTape / FysioTape

Medical Taping Concept (MTC) is een tapemethode gebruik makend van CureTape / FysioTape. CureTape is een hypoallergene hechtende tape gemaakt van katoen van zeer hoge kwaliteit. De ventilerende werking van CureTape zorgt ervoor dat de huid kan ademen en voorkomt daardoor opeenhoping van vocht. Hierdoor wordt huiduitslag vermeden. CureTape is elastisch en kan daarom overal op het lichaam worden aangebracht zonder dat het de lichaamsbeweging hindert. Ook bestaat er geen beperking voor de grootte van het deel van het lichaam waarop u de tape aanbrengt. CureTape is voorzien van een milde, warmtegevoelige acryl hechtlaag zodat irritatie van de huid voorkomen wordt. De hechtlaag oefent geen onnodige druk uit op de huid.

 

 

 

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedacht is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

 

CureTape bevat geen geneesmiddelen en kan worden gebruikt op die plaatsen van het lichaam waar het nodig is, om de klachten ten gevolge van interne aandoeningen en aandoeningen aan het skelet-spierstelsel te verminderen, waarbij een natuurlijk genezingsproces op gang wordt gebracht. Wanneer de tape op de huid is aangebracht en de betrokken spieren worden samengetrokken, verbetert de bloedsomloop en begint het natuurlijke genezingsproces dat de spieren die niet in evenwicht zijn met hun omgeving in balans brengt, de kwaal geneest en het lichaam en de geest een gevoel van welzijn brengt. Eén van de grondgedachten is dat door het effect op de huid er reacties van de spieren en de organen worden opgeroepen.

 

Nadat de tape is aangebracht, ontstaan er plooiingen in de met tape bedekte huid. Op het moment dat de huid door deze techniek wordt opgetild, stroomt het bloed en het weefselvocht onder de huid beter door.

 

De belangrijkste functies van CureTape zijn:

-Ondersteuning bieden aan spieren en spierfunctie verbeteren door tonusregulatie

-Verstopping in de doorstroming van lichaamsvloeistoffen opheffen, oftewel het opheffen van belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe-afvoer

-Pijndemping door het activeren van pijnstillende systemen vanuit de organen

-Corrigeren van gewrichtsproblemen, door het stimuleren van proprioceptie en het vergroten van de stabiliteit

-Verbeteren van de huidstructuur en neuro-reflectoire beïnvloeding

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van CureTape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

 

Tips voor het verwijderen van de tape

 

Bij het verwijderen moet u de tape in de richting van het haar eraf halen.

 

Gebruik uw vingers om de huid omlaag te houden, vermijd onnodige spanning op de huid en zorg ervoor dat u de huid niet optilt Als het verwijderen van de tape pijn doet, kunt u tapeverwijderingsmiddel gebruiken.

Bewegen zit in ons DNA