Voeding

Een belangrijke basis

Bij Elementz train je jouw lichaam en daarnaast hebben we oog voor jouw voedingspatroon. Gezonde voeding is essentieel voor jouw gezondheid. Door zowel training als gezonde en gebalanceerde voeding, kun je sneller jouw doelen bereiken. Wil je verantwoord afvallen of juist spiermassa kweken? D.m.v. voeding helpen wij om jouw doelen te bereiken. 

Want bij een gezonde leefstijl hoort net alleen regelmatig sporten, maar ook gezonde voeding. Gezonde voeding is essentieel om goed te presteren tijdens de training en maar ook voor het herstel ervan. Daarom is het van belang dat jouw lichaam de juiste brand- en bouwstoffen krijgt. Wanneer je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt functioneert jouw lichaam beter en zul je je energieker voelen. 

Daarnaast kan gezonde voeding ook helpen om klachten te voorkomen of verhelpen. Denk hierbij aan vermoeidheid, overgewicht, diabetes, hypertensie, hart- en vaatziekten etc. Het is daarom van belang om hier al op vroege leeftijd mee te starten en jouw lichaam optimaal te voeden. Echter is het nooit te laat om te beginnen!

Maar waar moet je beginnen? Tegenwoordig hoor je namelijk zo veel verschillende diëten die allemaal beweren ‘de beste’ te zijn. De waarheid is dat er niet één dieet de beste is, ieder lichaam is namelijk anders. Wij noemen het ook liever een leefstijl of voedingspatroon dan een dieet. Daarnaast ligt het ook aan jouw persoonlijke doelen welke voeding het beste is. Neem dus nooit klakkeloos een voedingspatroon van een ander over met de verwachting dat dit bij jou precies hetzelfde effect heeft, dit is namelijk niet zo. 

Het belangrijkste is om iets te creëren wat je op de lange termijn volhoudt en jezelf over een paar jaar nog steeds ziet doen. Jouw gezondheid is immers een levenslange marathon die je dagelijks moet onderhouden, geen sprint van 4 weken waar het daarna weer klaar is. Bij Elementz kijken we naar jouw voedingspatroon en geven tips en alternatieven voor een gebalanceerde en gezonde levensstijl. 

Wil je graag advies over gezonde voeding? Of heb je geen idee waar je moet beginnen? Elementz biedt persoonlijke voedingsbegeleiding aan die aansluit op jouw persoonlijke doelen. Deze begeleiding omvat een intakegesprek, metingen, een gepersonaliseerd voedingsschema en dagelijkse begeleiding. Voor meer info, stuur een mail naar info@elementz.nl 

Hopelijk zien we je snel! 

 

Bewegen zit in ons DNA